Textilbaba

Textilbaba

Keresés ebben a blogban

Hogyan kezdődött?


Az életemnek mindig része volt a kézimunka, az alkotás.
Kalocsai virágok varrásától a Decoupage technikáig mindent kipróbáltam. Helyesebben nem csak kipróbáltam, hanem igyekeztem tökéletesíteni ezen tudásomat. Fontos, hogy mindig azt vettem elő, amihez kedvem volt. Volt például olyan korszak az életemben amikor főleg kötöttem, és volt  időszak, amikor Gobelin képeket varrtam.

Nem tartok attól, ha egy széket újra kell kárpitozni, de attól sem, ha leesik egy gomb és vissza kell varrnom. Sokan ekkor szaladnak a mesterhez, én szeretem megcsinálni magam, utána pedig örülök, hogy ezt is sikerült megcsinálnom.

Soha nem vettem készen asztalterítőt. Sűrűn meglátogatom a helyi méretáru üzletet, és ha kedvemre való anyaggal találkozom, akkor abból varrok terítőt az asztalra. Csak olyan asztalterítőim vannak,  amelyeket nem lehet boltban készen kapni, hiszen magam készítettem. Díszítem csipkével, szalaggal, de van, hogy csak simán beszegem. Családon belül, vagy kedves rokonoknak, ismerősöknek Névnapra, Születésnapra, Karácsonyra... szívesen készítek ajándékot.

A helyi méteráru szaküzlet egyébként olyan óriási választékkal rendelkezik, hogy bárki kedvet kap a varráshoz, aki oda betér.  Az eladók nagyon kedvesek, egyszerűen nem lehet kijönni vásárlás nélkül :D    Ideál-MÉTER Ker Kft. Jászberényben, a Lehel vezér tér 20. szám alatt. Látogass el oda, ha a városban jársz, magad is tapasztalni fogod.
Eljött az az idő, hogy sok karton, vászon, selyem, szatén, csipke, gomb, himző fonal, kötőfonal.... és sok-sok megmaradt kellék a varráshoz, kötéshez, horgoláshoz észrevétlenül felszaporodott. 
Nem dobnám ki soha, inkább azon töprengtem, mi készülhet ebből a sok-sok kincsből, ami mindig megmaradt.
Virágos anyagból kiskutya..
Pöttyes anyagból cica..
Szaténból angyalka.. 
Csipkével díszített díszpárna..
Kerékpár kosár huzat..
Szaténnal és csipkével díszített tároló kosarak..
Horgolt futó...
Kötött pulóver..
Horgolt babacípő..
Textilbaba ..

Igen, textilbaba!

Évekkel ezelőtt kitaláltam  a  babáimra mutató fantázia nevet, amely csak az én munkáimra mutat. Azt szerettem volna, hogy bárki rátalál a munkáimra, a varroland fanzázia néven engem, illetve a textilbabáimat találja meg. 
Nos' ez sikerült. Ezt a nevet adtam a honlapnak is, amelyen a babákat bemutatom.

Szóval, imádom ezeket a mosolygó figurákat, rongybabákat készíteni, akár hosszú, akár rövid vagy göndör a hajuk, szeretem őket selyembe, szaténba, csipkébe öltöztetni, horgolom kis szüttyőt, vagy kötöm a sapit, amelyet majd viselnek. Igyekszem színben is harmonizálni.
Imádom, ha valakinek ezzel a mosolygó gyönyörűségekkel örömet szerezhetek.

Enyém az alkotás öröme, és az ajándékozás öröméből is jutott bőven. Persze már nincs a családban, akinek nem díszítené a kanapét egy általam készített díszpárna, vagy rongybaba...

Mindig készül nálam a kreatív sarokban textilbaba, a készleten lévőket szeretném eladni. Ők találhatók a    http://varroland.hu    nyitó oldalán.  

Természetesen utána jártam, hogyan tudom korrekt, hivatalos módon értékesíteni a textilbabákat, hiszen szeretnék azon minta állampolgárok közé tartozni, akik eleget tesznek adózási kötelezettségüknek.

Vásárokon, piacokon nem találkozhatsz velem. Weboldalakon mutatom be rongybabáimat, ahol bárki tud válogatni, és  rendelni>>>  . 

Kérlek válogass kedvedre, és jelezd felém, valamelyik alkotást szeretnéd megvásárolni.

Köszönöm, hogy itt voltál, kérlek mentsd el az oldal linkjét, hogy máskor is visszatalálj! 
Kapcsolat:    info.varroland@gmail.com
Skype: gizusmorane
Telefon:        +36 30 515 1149
Az      http://www.varroland.hu   honlap  tulajdonosa:
Móra Andrásné
5100 Jászberény, Réhely út 16.
Adószám: 52993373-1-36.

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése